Máslový had
Potřebné ingredience
čokoláda hořká: 100 g
čokoláda mléčná: 400 g
máslo: 250 g
smetana ke šlehání: 250 ml
cukr vanilkový: 2
sušenky máslové: 300 g
želatina: 1 pásek
lentilky: 2
Postup přípravy
Nalámeme oba druhy čokolády‚ které s máslem a šlehačkou rozmícháme ve vodní lázni, a přidáme vanilkové cukry. Dno věncové formy vyložíme několika sušenkami a potřeme čokoládovou polevou (část si odložíme na potření). Postup opakujeme‚ dokud sušenky nespotřebujeme. Poslední vrstvu by měly tvořit sušenky. Přes noc dáme do ledničky.
Formu nahřejeme, korpus svisle rozčtvrtíme a ze čtvrtek poskládáme hada. Jeden konec zašpičatíme jako hlavu‚ odříznuté kousky nasadíme jako ocas. Oči jsou z lentilek‚ jazyk ze želatinového pásku nebo jedlého papíru.
Formu nahřejeme, korpus svisle rozčtvrtíme a ze čtvrtek poskládáme hada. Jeden konec zašpičatíme jako hlavu‚ odříznuté kousky nasadíme jako ocas. Oči jsou z lentilek‚ jazyk ze želatinového pásku nebo jedlého papíru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
20. 9. 2009, 23:44
Zrušený účet
(upraveno)
19. 9. 2009, 17:02
Tak to je paráááádníííí
darinka30
(upraveno)
19. 9. 2009, 14:17
simeks
(upraveno)
19. 9. 2009, 13:28
to musí být mňamka ani to není moc náročné na přípravu Mohla by jste prosím ještě prozradit jaké sušenky používáte?
MB1710
(upraveno)
28. 9. 2009, 14:21
@simeks
nejlepší jsou albertky ,bebe a máslové kolečka .Je výborný zkuste ho .